21 Ιουλ 2008

Ένα ωραίο παγωτάκι είναι και τέλειο σαν επιδόρπιο αλλά και πολύ δροσιστικό με τέτοια ζέστη.
Δίνω λοιπόν μια πανεύκολη συνταγούλα, εντελώς παλιομοδίτικη για σπιτικό παγωτό για να αποφύγετε όσο γίνεται τα αγοραστά! Είναι για μικρούς και μεγάλους και μπορείτε να το διανθίσετε με κακάο, αμύγδαλα καραμελέ σπασμένα, καφέ, chocolate chips και ότι άλλο φανταστείτε.

Παγωτό κρέμα
Υλικά:
1 κουτί μόρφατ (εδώ δεν κάνω διαφήμιση αλλά δεν υπάρχει άλλο προϊόν στην αγορά που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μόρφατ σ' αυτή τη συνταγή)
1 γάλα ζαχαρούχο που το έχουμε αφήσει 1 ώρα στο ψυγείο
1 γάλα εβαπορέ που το έχουμε αφήσει 1 ώρα στην κατάψυξη
2 φακελάκια βανίλια

1. Στο μίξερ αδειάζουμε τη μόρφατ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, αρκετή ώρα μέχρι να τριπλασιασθούν σε όγκο τα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά (για να μην πεταχτεί σ' όλη την κουζίνα) προσθέτουμε το εβαπορέ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε κατά προτίμηση σ' εκείνο το μεταλλικό παραλληλόγραμμο σκεύος για παγωτό της γιαγιάς και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Σε 2 μέρες το ξαναφτιάχνουμε γιατί είναι σίγουρο -ειδικά αν έχουμε παιδάκια- ότι θάχει τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: